Rekommendation: The Bay

stampofapprovalÄr tillbaka i Holland efter två härliga veckor i Sverige och efter sju dagar rullar saker och ting runt i sina gamla hjulspår igen. Jobb är jobb är jobb och hur intressant och spännande det än är kryper det i kroppen när man bara vill gå hem och skriva. Och läsa. Och göra lite efterforskningar på vissa ämnen. Och störa sin inneboende i hans skrivande med en ändlös ström av onödig slumpfakta.

Men: för att styra upp den här semi-bloggen lite så tänker jag introducera rekommendationer. Varje söndag (peppar peppar) så tänker jag rekommendera något skräck-relaterat. Det kan vara en bok, en film, en pryl, ett spel… vad som helst som har med skräck att göra. Jag har till och med pillat ihop en stämpel som ni ser här, mig egen ”stamp of approval”.

Så lämpligt att jag kickar igång denna söndagstradition en måndag. Nåja.

Rekommendation nummer 1 blir en film:

The Bay (2012)thebay

Detta är en överraskande bra ’found footage’ film som handlar om en ekologisk katastrof som slår till i en liten småstad i Maryland. Det är också en otroligt äcklig film på många sätt. Du kommer exempelvis inte att vilja bada i havet efteråt, så jag skulle rekommendera att du ser den när du är klar med badsäsongen för i år. Och ät inte räkor eller något sånt… jag hade nog hoppat över mat överhuvudtaget i ett par timmar före och efter filmen, det är mitt tips.

Filmen lämnar dig med en känsla av att ha sett en övertygande dokumentär. Du kommer att vilja googla den huvudsakliga vidrigheten i filmen (för du vill bara bekräfta för dig själv en gång för alla att det inte finns och du kan gå och lägga dig) – MOTSTÅ DET. Jag menar allvar. Googla i dagsljus, i tryggt sällskap med människor du litar på, efter badsäsongen, invirad i en snuttefilt och med buffrade avsnitt av valfri feel-good-serie på youtube.

Om du vill se trailern hittar du den nedan. Personligen tycker jag att den avslöjar lite för mycket, men den fångar stämningen.

 

Se den, och lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *